2008

One of A kind

Det förflutna med en modern twist

Björn Welander

Jag har en unik passion för att leta efter skatter på loppisar. Det är som att jag hittar saker som bär på en särskild historia och karaktär. När jag tar hem dessa föremål, börjar min kreativa resa för att omforma dem till något helt enastående. Jag ser på varje fynd med nya ögon, funderar över vilka element som kan förstärka dess unika skönhet och charm.

Det är som att jag tar det förflutna och ger det en modern twist. Jag experimenterar med färger, former och material för att skapa något som är både en hyllning till det ursprungliga föremålet och en unik skapelse i sig självt. Det handlar om att låta min fantasi flöda och låta kreativiteten ta över när jag arbetar med dessa föremål.

Genom att reproducera dessa omgestaltade skapelser ger jag dem en chans att leva vidare i en ny form och i nya hem. Varje stycke jag skapar blir på så sätt också ”one of a kind” på sitt eget sätt. Det är som om jag fångar själen i varje föremål och ger den en ny plats i nutiden. Det är en spännande och tillfredsställande process som ger mig möjligheten att skapa något som är både personligt och unikt, samtidigt som det bär med sig ett stycke av historien från föremålets förflutna på loppisens hyllor.

Ytterligare information

Designer

Ställ en fråga om

One of A kind