2018

Soffbord Tree Line ek

”Det industriella möter det skandinaviska i soffbord Tree Line”

Designerns ord​

En härlig kontrast mellan det enkla, råa, mjuka och vackra

Detta soffbord har inspirerats från mina vandringar bland de magnifika bergstopparna i Kapstaden, Sydafrika. Precis som sängbord Cliff Hanger så hittar jag mycket av min inspiration i naturen. Ni hittar liknande linjer och vinklar i detta soffbord som sängbordet Cliff Hanger.

Kontrasten av rå metall, vaxoljad ek och det mjuka lädret ger en naturlig och elegant känsla till det stilrent designade soffbordet.

Det industriella möter skandinavisk design!

Material och ytbehandling

Massiv ek, rå metall och läder – Soffbordet tillverkas i Sverige av massiv ek som behandlas med vaxolja, ben i obehandlad rå metall och läderdetalj från Tärnsjöläder. Beslutet att hålla benen obehandlade är ett steg mot att rädda miljön.

Soffbordet finns även i björk. Klicka här för att läsa mer om det…

Inredningstips för ditt vardagsrum / TV-rum

Den moderna skandinaviska trenden är att använda vit och ha rena enkla linjer. Det är väldigt snyggt och stilrent men inte alltid personligt.

Svenska hem kan ibland kännas som offentliga rum. Att föra in naturliga material så som massiv ek, läder och fårskinn ger en mer personlig och varmare känsla till ett rum eller hem. Dessa naturliga och mjuka material tillsammans med ett hårt betonggolv ger ett elegant uttryck med en bekväm känsla. Konstrasten mellan det hårda – mjuka och varma – kalla är något som jag gillar att jobba med. Jag älskar att använda det naturliga materialet trä, vilket jag använder i varje rum jag dekorerar!

Ytterligare information

Vikt 18 kg
Dimensioner 100 × 60 × 50 cm
Designer

Material

Ställ en fråga om

Soffbord Tree Line ek